Brązowy cukier lepszy od białego.

Opublikowany: 18.04.2016

Brązowy cukier lepszy od białego.

Pierwszym krokiem w naszym cukrowym detoksie niech będzie zamiana białego cukru na ten nierafinowany, w formie brązowych kryształków.
Pozyskuje się go zarówno z trzciny cukrowej, jak i z buraków. Dzięki obecności melasy ma ciemniejszą barwę i delikatnie karmelowy smak. W takim cukrze możemy znaleźć niewielkie ilości składników odżywczych: żelazo, wapń, fosfor, potas i magnez. Ale nie oszukujmy się – taka ilość nie będzie miała znaczącego wpływu na naszą dietę.
Pamiętajmy, że to nadal sacharoza w prawie czystej postaci, jednak cukier nierafinowany nie zawiera szkodliwych substancji jak np. dwutlenek siarki, kwas fosforowy czy kwas mrówkowy, występujących w klasycznym, białym cukrze.

Zobacz także:

Bądź z nami na bieżąco!

Chcesz jako pierwszy dowiadywać się o nowościach i promocjach na Allforeko.pl? 

 

*możesz zrezygnować w dowolnej chwili

Serwis Allforeko wykorzystuje pliki cookies. Przeglądanie witryny oznacza zgodę Użytkownika na ich wykorzystywanie oraz zapisywanie. Szczegółowe informacje w zakładce: Polityka cookies